Un deputat a anunțat că urmează să propună în Comisia Juridică un amendament pentru limitarea vitezei cu care trotinetele electrice pot circula pe drumurile publice la 15 km/h.

În prezent, limita de viteză cu care pot circula trotinetele electrice este de 25km/h. Acesta a motivat inițiativa spunând că trebuie protejați copii și vârstnicii care circulă pe trotuare.

”Am propus în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult! A venit momentul să spunem STOP agresivităţii”, anunţă într-o postare pe Facebook parlamentarul.

În opinia sa, a venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii şi în general oamenii care circulă pe trotuar şi care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice.

”Reducerea vitezei setate este o primă soluţie. Dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare”, conchide deputatul. (ziare.com)

Articolul precedentAproape jumătate din maşinile verificate în trafic, în prima jumătate a anului, aveau deficienţe tehnice. Peste 28% dintre maşini aveau probleme la instalaţia de iluminare şi semnalizare
Articolul următorInspectorul școlar general din Bihor, Horea Abrudan (PNL), audiat la DNA Oradea / Procurorii investighează fraudarea concursului de directori