Americanii vaccinaţi anti-COVID nu mai trebuie să poarte masca în aer liber. Măsura se aplică doar în cazul persoanelor care au primit ambele doze din ser. Cu toate acestea, ei vor fi obligaţi să o poarte în spaţiile publice închise. Decizia reprezintă un progres considerabil, spune preşedintele american. Până în prezent aproximativ 95 de milioane de oameni din Statele Unite au fost complet vaccinaţi. Autorităţile îndeamnă locuitorii să se imunizeze în număr cât mai mare. Potrivit ultimelor studii, şansele ca persoanele vaccinate să răspândească virusul sunt foarte mici.

“Dacă sunteţi vaccinaţi şi vreţi să participaţi la mici adunări cu oameni care sunt vaccinaţi şi nevaccinaţi, datele ştiinţifice arată că o puteţi face în siguranţă, fără mască“, a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului de Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică.

“în schimb, vom continua să recomandăm purtarea măştii în locurile din exterior foarte frecventate, precum stadioane pline sau concerte”, a adăugat ea.

O persoană este considerată vaccinată la două săptămâni după injecţia cu vaccin (de la a doua doză pentru cele administrate în două injecţii), a amintit Walensky. (observatornews.ro)

Articolul precedent1.000 de militari francezi, inclusiv 20 de foști generali, amenință cu RĂZBOI CIVIL din cauza teroriștilor islamiști
Articolul următorDeputat USR: Știu cât e șpaga la spitalul unde operează Nelu Tătaru