PSD cere autorităților să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL. ”Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, arată social-democrații într-un comunicat de presă.

PSD susține că, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică.

În plus, PSD cere autorităților să declanșeze o anchetă asupra modului în care guvernul a modificat succesiv reglementările pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei”, arată PSD. (sursa)

Articolul precedentRomânia cheltuie ȘASE miliarde de dolari pentru apărare! Nu se știe exact cum și pe ce…
Articolul următorUniversitatea din Oradea: Aproape un sfert din copiii români sunt tot timpul îngrijorați că familia va rămâne fără bani