Investiţii importante în Ungaria, anunţate chiar de către ministrul Afacerilor Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto.

Un important grup sud-coreean, investiţie de aproape un miliard de euro în Ungaria

Aflat în vizită în Coreea de Sud, ministrul a anunţat că grupul sud-coreean EcoPro BM va construi în Ungaria o fabrică ce va produce catozi utilizaţi în bateriile pentru automobilele electrice, potrivit agenţiei Reuters.

Investiţia se va ridica la 810 milioane de dolari (264 miliarde de forinţi), iar uzina va fi construită în estul Ungariei, în oraşul Debrecen.

Prima fază a lucrărilor de construcţie este programată să se încheie în a doua jumătate a anului 2024. Apoi, un an mai târziu, ar trebui să se încheie şi cea de-a doua fază a lucrărilor.

Vor fi create şi 631 de noi locuri de muncă pentru cetăţenii ungari calificaţi din regiune, a mai precizat Peter Szijjarto.

Noua fabrică din ţara vecină va putea produce catozi pentru 1,35 milioane de maşini electrice pe an

Guvernul condus de premierul Viktor Orban va acorda un grant firmei EcoPro BM, a cărui valoare va fi dezvăluit după ce Comisia Europeană va fi înştiinţată de acordul convenit.

Viitoarea fabrică sud-coreeană din Ungaria va avea o capacitate de producţie de 108.000 de tone de catozi pe an, suficient pentru a aproviziona 1,35 milioane de automobile electrice.

“În condiţiile în care industria auto constituie 30% din producţia industrială totală, este vital pentru creşterea economică viitoare să atragem din ce în ce mai multe investiţii în sectorul automobilelor electrice din Ungaria”, a declarat, miercuri, ministrul ungar de Externe.

Este prima investiţie în afara Coreei de Sud a EcoPro BM

“Piaţa europeană în creştere rapidă este o oportunitate foarte bună pentru EcoPro. Aceasta este prima noastră investiţie în străinătate şi un pas important”, a precizat şi Kwon Woo-seuk, directorul general al EcoPro BM.

Ecopro Co Ltd este o companie din Coreea de Sud care activează în principal în producţia şi vânzarea de materiale utilizate în producţia de baterii. Fabrica de la Debrecen va fi prima a grupului în afara Coreei de Sud. (sursa)

Articolul precedentUniunea Europeană vrea să oblige țările membre să renoveze clădirile cu slabe performanțe energetice
Articolul următorProdusele fermierilor români vor fi identificate mai ușor la raft. Anunțul ministrului Agriculturii