Detoxifierea e un proces fără întrerupere. O face ficatul. Acest organ trebuie ajutat cu reguli simple, urmate însă în fiecare zi.

Mâncați puțin și rar – e cea mai sigură metodă de detoxifiere. Multă apă și maximum două mese pe zi, aceasta este rețeta.

Consumați multe legume proaspete sau gătite, au multe minerale și vitamine, apă și fibre și sunt ușor de digerat. Ciorba este alimentul detox prin definiție.

Atenție la fructele în exces mai ales dacă sunt transformate în sucuri. Fructoza obosește ficatul și nu hrănește organismul. Nu uitați de alimentele fermentate cu efect probiotic: iaurtul, borșul sau murăturile conțin bacterii benefice ce echilibrează flora intestinală și cresc imunitatea.

La capitolul proteine, alegeți pește în loc de carne. E ușor de digerat și conține grăsimi esențiale Omega 3. Folosiți plante aromatice și condimente precum ardeiul iute, usturoiul sau ghimbirul. Sunt recunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante.

Un ultim sfat: dormiți 6-8 ore pe noapte. Somnul profund și odihnitor contribuie la refacerea organismului.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentCea mai ieftină asigurare auto obligatorie din România a ajuns 200 de euro, mai mare decât minimumul din Germania și de patru ori mai mare decât în Bulgaria!
Articolul următorConsiliul JAI se reunește la Bruxelles. Aderarea României și Bulgariei nu se află pe agendă