Hackerii pro-ruși de la Killnet nu au lăsat fără răspuns ironiile președintelui Senatului, Florin Cîțu, care le-a minimizat abilitățile pentru că l-au confundat cu liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect, dar să greşeşti funcţia. Cred că mai uşor îi greşeai funcţia decât să greşeşti invers. Dădeai un simplu search (căutare, n.red.) pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat luni Florin Cîţu.

Replica grupării a venit câteva ore mai târziu, sub forma unui video trucat, în care Cîțu e prezentat ca Pamela Anderson în Baywatch, alergând sau pozând provocator, în bikini, pe plajă.

„Don’t be offended Florin Cîțu (Nu te simți ofensat, Florin Cîțu)”, i-au transmis hackerii, adăugând postării și un link către articolul Mediafax care prezenta reacția lui Cîțu.

Videoul îl puteți vedea AICI

Amintim că site-urile mai multor instituții din Romania au fost atacate cibernetic vineri dimineață.

Accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Atacul a fost revendicat de grupul pro-rus de hackeri Killnet. Grupul a precizat că atacurile au avut loc în urma „declarațiilor președintelui Senatului, Marcel Ciolacu”, care a promis „asistență maximă” în furnizarea de arme letale Ucrainei de către România.

Ruşii au făcut însă o confuzie pe care a subliniat-o vineri însuşi Ciolacu. El nu este preşedintele Senatului, ci al Camerei Deputaţilor. De altfel, Florin Cîţu este cel care a declarat că trebuie să trimitem arme în Ucraina. (sursa)

Articolul precedentEditorial. Verde capitalist
Articolul următorNoi scumpiri la pompă. Ce a spus Șeful Consiliului Concurenței, chemat în Parlament, despre explozia prețurilor la carburanți