printreranduri.net: Câteva gânduri de stânga apropo de mașinile electrice și politicile „verzi”, atât de la modă în zilele noastre.

Mașinile full electric sunt scumpe și foarte scumpe. Costă de la 30.000 euro și pot ajunge chiar și peste 100.000 euro. La banii aceștia, cine își permite să le cumpere? Doar cei bogați!

Pentru mașinile electrice nu se plătesc impozite și se creează stații rapide de încărcare pe banii contribuabililor, iar curentul electric la unele stații este gratis. Ba mai mult, cumpărătorii unor astfel de mașini primesc chiar și voucher tot din bani publici.

Deci din taxele celor mulți și săraci se plătesc facilități și combustibil pentru cei bogați care nu plătesc nici impozit pe niște mașini foarte scumpe. Cu alte cuvinte, păturile cele mai sărace, adică peste 90% a populației, care muncesc cel mai mult şi trăiesc cel mai sărac îi subvenționează pe cei bogați și puțini. Curat capitalism! Și e un capitalism verde. De la culoarea (verde) a banilor, a dolarilor americani mai exact.

E bună politica asta „verde” cu ecologizarea. Însă nu pentru săraci. Ei vor continua să muncească pentru salariul minim din care își permit să cumpere, eventual, doar mașini second-hand aduse din străinătate sau mașini noi ieftine și mai puțin performante. Deci, mai puțin verzi.

Cei bogați cu mașini de sute de cai și care plăteau impozite mari, de acum, fiind trecuți la modul ecologic, pentru mașini chiar mai puternice și mai scumpe, vor plăti impozit zero.

Vedem, așadar, că mașinile electrice sunt, prietenoase nu doar cu mediul înconjurător, dar și cu mediul capitalist. Mai ales cu buzunarele capitaliștilor bogați.

Întrebarea (retorică) de final este dacă poporul sărăcit a fost oare „ecologizat” și la creier? (printreranduri.net)

Articolul precedentVasile Ernu. ”Care este lecția lui 1 Mai? Una simplă: Ca să fii cu adevărat cât de cât liber, trebuie să lupţi nu doar pentru drepturi politice, ci şi pentru drepturile sociale şi economice”
Articolul următorHackerii ruși Killnet i-au răspuns lui Cîțu cu un trucaj, după ce i-a ironizat