Vremea continua sa se manifeste la extreme in aceste zile, iar oficialii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis vineri, 25 iunie, o noua avertizare.

ANM anunta cod portocaliu de vineri, 25 iunie, ora 14.00 – pana sambata, 26 iunie, ora 6.00, in Maramures, Transilvania, Oltenia, Banat, Crisana, vestul si nordul Munteniei si al
Moldovei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata: vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descarcari electrice si grindina de medii si mari dimensiuni.

Aversele vor fi torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 35-50 l/mp si izolat, indeosebi in est, centru si la munte, 70 l/mp.

Un alt cod, galben, de instabilitate atmosferica temporar accentuata este prognozat pentru toata tara de pe 25 iunie, ora 12.00, pana pe 26 iunie, 23.00.

Vor fi perioade cu vijelii, averse torentiale, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi local 20-40 l/mp.

Un cod galben de caldura si disconfort termic a fost emis pentru toata tara.

Harta caniculei in intervalul 25-26 iunie

In cursul zilei de vineri, 25 iunie, valul de caldura si disconfortul termic vor persista in toata tara. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati si local va fi canicula.

Un cod portocaliu care va aduce un val de caldura persistent, canicula, disconfort termic accentuat pe 25 iunie este anuntat pentru Oltenia, Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei.
Vineri, 25 iunie, in Oltenia, Banat, Crisana si in sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, va fi canicula, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35-38 de grade. (sursa)

Articolul precedentDe la cititori: Bolojan minte iar și se laudă cu ce a respins când nu era președinte de CJ!
Articolul următorIohannis și Cîțu s-au pus să măsoare succesul campaniei de vaccinare