timesnewroman.ro: Felicitări pentru o carieră lungă şi plină de reuşite, Vali! Astfel sună urarea pe care i-au adresat-o inspectorii ANPC, colegii de ladă frigorifică şi angajaţii din bucătărie lui Vali, un macrou congelat care a împlinit anul acesta 65 de ani.

Deşi ar fi putut să mai petreacă ani buni în congelator, fiind încă relativ recognoscibil ca peşte, macroul Vali a decis să iasă la pensie anul acesta pentru a se dedica vieţii de familie, având zeci de stră-stră-strănepoţi într-o alimentară din apropiere. „Cel mai mic abia a fost prins, cel mai mare stă în galantar de vreo douăj’ de ani şi şi-a făcut o iubită plină de icre. Cum trece timpul!”, a oftat peştele congelat, cu ochii tulburi de emoţie.

PICTURE – 1

„Îl admir foarte mult pe Vali. În congelator sunt condiţii grele, întuneric, umezeală, uneori sunt şi -18 grade. Eu am jumate din anii lui şi deja mă gândesc să mă retrag din joc”, spune Timotei, o hamsie din lada învecinată.

„Vali era cel mai vechi peşte de la noi din depozit, a trecut prin şase congelatoare şi ne-a adus sute de amenzi de la OPC şi Sanepid. Am învăţat foarte multe de la el. Nu îl vom uita niciodată şi îi dorim pensie lungă!”, a declarat Marian, patronul localului din Mamaia unde macroul Vali nu a fost gătit niciodată. (sursa)

Articolul precedentPlafonarea tarifelor RCA, prelungită. Ce se întâmplă cu şoferii care au asigurări la Euroins
Articolul următorGuvern. 700 de lei pe card în septembrie pentru „lemne de foc”