Mărţişorul aduce zânzanie şi scandal în Guvern. Asta pentru că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus la Antena 3 că elevii vor putea să dea colegelor şi profesoarelor mărţişoare pentru că nu pot fi considerate obiecte personale.

Dacă ar fi considerate aşa, acestea ar fi interzise din cauza unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. Cîmpeanu spune însă că doar el decide ce se întâmplă în şcoli, ministerul Sănătăţii neavând un cuvânt de spus în acest sens. Iar, din punctul lui de vedere, atât mărţişoarele de 1 martie cât şi florile de 8 martie trebuie permise.

“Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așasar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3. (sursa)

Ieri, însă, un secretar de stat din ministerul educației declara contrariul: ”Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste.” Din motive de siguranţă? ”Da, din motive de siguranţă, nu este indicat,” a declarat pentru Europa Libera, Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.