Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, în unitățile de învățământ sunt interzise mărțișoarele și florile.

Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară informează.  

În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi, de 1 Martie, cât și florile sau alte cadouri, oferite pe 8 Martie.

„Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte.

Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.” a declarat pentru Europa Libera, Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației.

Comercianții se plâng că vânzările de mărțișoare și flori vor fi mult mai mici decât în anii trecuți, după ce în ultimul an au înregistrat deja pierderi colosale din cauza pandemiei de coronavirus.

Din cauza panicii și a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cea mai mare bursă de flori de lume, aflată în Olanda, s-a prăbușit anul trecut în martie, la începutul pnademiei COVID-19.

Pandemia de coronavirusia i-a obligat pe cultivatori să arunce, zilnic, milioane de flori, într-o perioadă în care cererea ar fi trebuit să se afle la nivelul maxim. Mulți dintre aceștia au ajuns în ultimul an la faliment. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.