Presa locală din Oradea relata ieri despre faptul că parcarea subterană din strada Independenței se crapă! Mai exact, au apărut, DEJA, fisuri în șapa de deasupra ei, cea realizată la heirup anul trecut, când edilii, proiectantul și constructorul și-au dat seama că în Oradea mai și plouă și când au apărut infiltrații pe pereți, așa cum arăta atunci și BihorNews.

Cea turnată pentru că Primăria marelui Bolojan deschisese parcarea fără autorizație de INCENDIU și fusese și amendată cu 10.000 de lei pentru asta, din banii orădenilor.

Acum, conform Primăriei Oradea, aflăm că e un lucru normal. Și, știți ce? Așa e. Îi credem.

La Oradea nu se zboară pentru că e pandemie, nu ca la Cluj, Timișoara sau, Doamne feri, Debrecen!…

La Oradea crapă lucrările pentru că e normal, pentru că NUMAI la Oradea sunt diferențe de temperatură care duc la fisuri în șapă. NICĂIERI pe planetă nu sunt condiții atât de vitrege ca la noi, deci e normal. Și noi îi credem. Bravo nouă și, mai ales, bravo lor!

Așa cum e normal să crape și conductele care au lăsat Oradea în frig, DE DOUĂ ORI, desigur, lucrări plătite aceleiași firme cu 50 de milioane de lei. Din fonduri UE. Dar, așa cum sugera recent primarul Birta, dacă e pe fonduri, nu ne uităm la bani! Dacă merg la firma care trebuie probabil…

Dar ca să nu fim noi cârcotași, iată ce scriau anul trecut useriștii bihoreni despre acest mariaj perfect dintre firma înființată de fruntașul penelist, al doilea după Bolojan în partid, și Primăria Oradea:

Proiectul si-a gasit si un antreprenor pe masura: Constructii Bihor. Firma este controlata de deputatul Gavrila Ghilea, prim vicepresedinte PNL Bihor, fost Senator, fost Prefect, fost Viceprimar si fost Vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor sub aproape toate culorile spectrului politic local: PSD, PD, PD-L, PNL. Constructii Bihor si-a adjudecat toate contractele pentru parcari subterane si supraterane din Oradea pana acum – parcarea de pe strada Independentei, parcarea din Piata Rogerius, parcarea din spatele Tribunalului, parcarea “Vointa” – pe langa numeroase alte lucrari edilitare in Oradea si judetul Bihor: podul Macio, pavarea strazii Republicii, strada Universitatii, etc. Multe dintre aceste lucrari sunt cunoscute oradenilor pentru diverse aspecte mai mult sau mai putin prezentate in presa locala. (sursa)

Comentarii? Orădenii nu au, nu ne plângem. Este în regulă pentru noi, e bine și așa. Mulțumim frumos!

Articolul precedentBinele despre care unii nu vor să știe: Biserica Ortodoxă Română a donat 38 de milioane de euro în 2020
Articolul următorElevii nu au voie să ofere mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie