Președintele PSD Oradea, senatorul Florian Bodog, anunță azi noi acțiuni ale organizației municipale social democrate venite în sprijinul orădenilor. În primul rând, în urma unei ședințe a conducerii PSD Oradea, Bodog anunță că a decis ca în viitoarea ședință de Consiliu Local, consilierii PSD să vină cu o inițiativă care să permită, prin hotărâre de Consiliu, despăgubirea orădenilor de la care Primăria a încasat taxe și impozite abuzive, ca să scutim orădenii afectați de drumuri suplimentare la Primărie sau de cheltuieli de judecată – spune președintele PSD Oradea. De asemenea, PSD Oradea va începe de săptămâna viitoare organizarea de întâlniri cu cetățenii pe stradă, în toate zonele orașului.

Iată ce a scris Florian Bodog:

Doresc să îi informez pe toți orădenii păgubiți de Primărie că în ședința Biroului Permanent al PSD Oradea, am decis, împreună cu toți colegii prezenți, ca până la următoarea ședință a Consiliului Local, consilierii PSD să depună o inițiativă prin care să corecteze hotărârea luată abuziv de majoritatea PNL privind stabilirea impozitelor și taxelor din Oradea. Ne referim la trecerea unor terenuri arabile din intravilanul orașului în categoria “curs-construcții”, ceea ce a condus la majorarea ilegală chiar și de patru ori a impozitelor plătite.

Considerăm că, din moment ce există nu una, ci chiar două două sentințe definitive ale Tribunalului Bihor prin care se constată nulitatea unor articole din HCL 896/2020 și se dispune re-încadrarea terenurilor încadrate abuziv de la curs-construcții, la terenuri arabile, așa cum erau anterior, dar și restituirea sumelor de bani încasate nelegal de către Primăria Oradea, această situație trebuie să fie corectată urgent și în interesul orădenilor.

Soluția PSD este adaptarea unei hotărâri a Consiliului Local care să rezolve toate situațiile problematice și prin care să scutim orădenii afectați de drumuri suplimentare la Primărie sau de cheltuieli de judecată.

Nu în ultimul rând, am decis ca de săptămâna viitoare atât eu, ca președinte al PSD Oradea, cât și colegii mei consilieri locali, să organizăm întâlniri și audiențe cu orădenii direct în stradă, în zonele în care aceștia locuiesc. Voi reveni curând cu detalii! – a mai scris președintele PSD Oradea. (sursa)

Articolul precedentProfitul OMV Petrom a crescut de peste 5 ori şi a depăşit 9 miliarde lei în primele 9 luni. Scumpirile galopante au compensat scăderea producţiei şi vânzărilor
Articolul următorUE a ajuns la un acord privind interzicerea vânzărilor de noi autoturisme pe benzină sau motorină începând din 2035