• Doctorul Adrian Marinescu a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid-19
  • Marinescu a dat exemplu Marii Britanii, unde s-au vaccinat peste 1 milion de oameni, iar efectele adverse nu au apărut
  • Adrian Marinescu este doctor la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde primele cadre medicale vor fi vaccinate pe 27 decembrie

Doctorul Adrian Marinescu a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid-19, aducând în discuție exemplul campaniei de vaccinare din Marea Britanie, unde peste 1 milion de oameni au primit deja serul de la Pfizer.

„A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență, peste 90-95%.

Din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie, probabil un milion de oameni, nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile. Este foarte important.

„Contraindicația clară și care are dovezi în spate se referă la o alergie severă, la dovada clară că a existat un șoc anafilactic în trecut, nu vorbim de simple alergii. Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va afce doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel”, a explicat Adrian Marinescu, la Digi 24.

Primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns deja în țară, iar duminică, pe 27 decembrie, va începe campania națională de vaccinare, cu primele cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.