Recorder prezintă „cariera” unui tânăr din Oradea care s-a specializat, vreme de mai mulți ani, în urmărirea bătrânilor singuri, care dețin bani și proprietăți valoroase.

„Se apropie de ei, le câștigă încrederea și, în final, ajunge să le preia averea. Ceea ce părea inițial doar o escrocherie bine elaborată se transformă apoi într-o serie de morți suspecte care ajung știri la televizor și dosare pe mesele procurorilor. Însă povestea nu se termină aici, ci continuă să se desfășoare și astăzi.

O poveste incredibilă în care răul triumfă nu pentru că oamenii buni sunt pasivi, ci pentru că trăiesc într-un stat eșuat, cu instituții nefuncționale”, susțin jurnaliștii de la Recorder.

Potrivit acestora, deși e vorba de moartea unor bătrâni singuri, mai mulți prieteni și vecini ai acestora se încăpățânează să ceară explicații și se revoltă în fața lipsei de reacție a autorităților.

După mai bine de patru ani în care procurorii nu sunt capabili să stabilească nimic, cunoscuții bătrânilor apelează la presă.

Folosindu-se de instrumente jurnalistice, Recorder a încercat, vreme de aproape un an, să pună cap la cap întreaga afacere pusă la cale de Sebastian Burcă. (sursa)

Articolul precedentPremieră pentru economia României. PIB-ul pe cap de locuitor va ajunge în 2024 la 20.000 de euro
Articolul următorCiolacu, după întâlnirea cu mediul de afaceri: Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare ci de dezvoltare