Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin Bologa, anunţă că sunt în lucru 38 de dosare deschise în perioada stării de urgenţă, care anchetează procedura de achiziţii publice legate de pandemia de coronavirus. Valoarea contractelor pe care le cercetează DNA se ridică la aproape 800 de milioane de lei, spune Crin Bologa într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

Crin Bologa, procurorul şef al DNA, anunța în urmă cu aproape o lună că, după cele 60 de zile de stare de urgență, au fost deschise 33 de dosare penale care vizează achizițiile de echipamente medicale. Numărul dosarelor înregistrate de la declararea stării de urgenţă privind achiziţiile publice a crescut la 48, iar 38 sunt în lucru, potrivit SpotMedia.ro.

”În aceste 38 de dosare avem suspiciuni că s-a încălcat procedura de achiziții publice cu foloase necuvenite pentru anumite persoane și s-au achiziționat mărfuri neconforme cu exigentele UE sau cu destinația lor. Cele mai multe sunt sesizări din oficiu, din presă, de la cetățeni și din alte mijloace specifice.”

Procurorul şef al DNA precizează că sunt două paliere: „achiziții publice legate de pandemie și cele în general. Pentru că, profitând de starea de urgență, s-au făcut achiziții publice și în alte domenii unde noi avem suspiciuni de fapte penale”.



Citeşte întreaga ştire: Şeful DNA spune că anchetează afaceri de 800 de milioane de lei cu echipament medical din pandemie

Articolul precedentAutostrăzi, dar tot pe hârtie
Articolul următorDOCUMENT Propunerea Guvernului – Stare de alertă încă 30 de zile, dar cu unele facilități, precum slujbe în interiorul bisericilor