Starea de alertă va fi propusă spre prelungire cu încă 30 de zile, începând cu 15 iunie, fiind însă posibilă din nou, printre altele, și oficierea de slujbe în interiorul bisericilor, a anunțat premierul Ludovic Orban conform profit.ro.

El a arătat că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost adoptată în unanimitate hotărîrea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul țării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie. Decizia trebuie avizată însă și de Parlament.

”În plus am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Nu s-a permis, însă oficierea de slujbe”, a precizat șeful Executivului. Va fi însă un număr redus de credincioși care va putea participa și vor trebuie respectate regulile de distanțare socială și purtare a măștii de protecție.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/document-propunerea-guvernului-stare-de-alerta-inca-30-de-zile-dar-cu-unele-facilitati-precum-slujbe-in-interiorul-bisericilor-19392781

Articolul precedentDNA anchetează afaceri de 800 de milioane de lei cu echipament medical din pandemie
Articolul următorLudovic Orban NU explică de ce trebuia dat drumul la păcănele!