Guvernanții nu găsesc bani pentru pensiile şi salariile românilor de rând. Însă, fără foarte multe calcule, s-au găsit fondurile necesare pentru a creste salariile unor categorii speciale sau pentru a fi plătite pensiile speciale.

Salarii majorate în Guvern, după ce au rămas fără un spor de 15%. ”Nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi”, explică purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, amendamentul formulat în Camera Deputaţilor pentru majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei prim-ministrului. Acesta afirmă că majorarea vine în contextul în care aceștia ar fi pierdut anterior un sport de 15%. În cazul profesorilor, care au obâinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă pentru pirederea unor drepturi băneşti, acelaşi Guvern a decis plata în rate pe parcurusul a cinci ani.

”La momentul în care Cancelaria prim-ministrului s-a desprins din cadrul Secretariatului General al Guvernului, lucru pe care l-am comunicat public, practic, funcţionarii din cadrul Cancelariei, prin plecarea lor din cadrul Secretariatului General, au avut de suferit în sensul în care acel spor de 15% pe care îl aveau pentru veniturile lor nu a mai avut suportul legal, ca atare, l-au pierdut. E vorba doar de o armonizare a nivelului de venituri de care beneficiază angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului. Deci, nu vorbim de bani în plus la salarii, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajaţii care s-au mutat de la Secretariatul General la Cancelaria premierului”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, conform Agerpres.


Salarii majorate şi pentru aleșilor locali, în septembrie

Amintim că, în luna septembrie, au crescut salariile aleșilor locali. Atunci, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.


Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2022, referitor la acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, precum şi acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

Salarii majorate pentru a recupera un spor tăiat

Nu vorbim de bani în plus ci de recuperare pierderii unui spor de 15% avut anterior. Așa explică purtătorul de cuvânt al guvernului majorarea salariilor angajaților de la Cancelaria premierului decisă printr-un amendament în Camera Deputaților. (sursa)

Articolul precedentUMOR. După iod, în Secuime se va distribui Autocalmin, care calmează autonomia
Articolul următorCum stă România la veniturile încasate la buget față de celelalte state UE