La sfârșitul săptămânii trecute, lotul olimpic de primari PNL din Bihor, galacticii, cum ar veni, a făcut deplasarea în Republica Moldova pentru a întâlni naționala condusa de Maia Sandu, întorcând astfel vizita făcută la Oradea de Președintele de peste Prut. Jocul de glezne contează pentru etapa preliminară a cupei electorale de anul viitor.


Citește și: Cât de mult (nu) o respectă… Primarul din Oradea se face ‘coleg’ cu un șef de stat!


Selecționerul Ilie (Nea Ilici, cum este acesta alintat în raionul Chișinău) a convocat la lot jucători cu experiență, cum este veteranul multiplu selecționat Ioan Mărcuș de la Sântandrei sau nu mai puțin titratul Todoca de la Aleșd, (“Cupidon” pentru cei care l-au recrutat).

Pentru un plus de dinamism, au fost convocați și mijlocașii ofensivi de la tineret, Florin Birta și Andrei Crăciun.

Pentru ca n-au prins primul 11, banca de rezerve i-a găzduit pe Adrian Foghiș (împrumutat la București), pe fundașul Gligor de la Oșorhei dar și alți sportivi din Dobrești, Aușeu, Cociuba Mare, Aștileu, Tinca.

Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării astfel încât dream team-ul bihorean a fost întregit de maseurul Dumitru Țiplea, Arina Moș, consultant de fashion și de Ancuța Șchiop care a asigurat cititul și traducerea din limba română în limba română.

Ca de obicei, la lot nu au fost convocați stranierii de la UDMR, PSD sau alții, echipa aliniată în teren rămânând fidela crezului selecționerului: doar (prin) noi înșine.

Meciul a fost extrem de disputat, jucându-se pe parcursul a două zile (25-27 martie) în Chișinău, Băcioi dar și în comunele adiacente.

S-a marcat o singură donație, de 200.000 de euro, aceasta fiind apreciată de gazde care au încurajat frenetic cele 2 selecționate, de pe margine, cu stegulețe tricolore.

Delegația și-a încheiat periplul moldovean cu o vizită în Chișinău, ocazie cu care bihorenii nu și-au putut stăpâni uimirea negăsind pasaje subterane sau parcări park & ride în mijlocul orașului.

A transmis Sebastian Deduzina, corespondentul nostru special în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Articolul precedentMedicamentele împotriva obezității ar putea fi adăugate pe lista tratamentelor esențiale
Articolul următorRomânii care lucrează în străinătate își pot schimba actele de identitate fără să mai vină în țară. Ce pași trebuie urmați