Serviciile Microsoft accesibile pe baza unui cont, precum cele ale suitei online Microsoft 365 sau contul de Windows, pot fi utilizate acum fără parolă. Microsoft anunţă extinderea disponibilităţii funcţiei de autentificare fără parolă, ce poate fi acum activată de oricine, după ce fusese lansată iniţial ca o funcţie bonus pentru conturile enterprise. Cu noua opţiune, utilizatorii pot înlocui parola cu o altă metodă de verificare a identităţii, scăpând astfel de memorarea sau notarea acesteia.

În locul introducerii parolei tradiţionale, accesarea conturilor Microsoft se va putea face cu un cod primit pe SMS, cu Windows Hello (amprentă, scanare facială etc.), o cheie fizică de securitate sau aplicaţia Microsoft Authenticator. Din păcate, pentru autentificarea fără parolă nu sunt suportate alte aplicaţii de verificare a identităţii pe baza codurilor unice, ci doar Authenticator-ul produs de Microsoft şi disponibil în magazinele de aplicaţii pentru Android şi iOS.

Pentru activarea opţiunii de autentificare fără parolă, utilizatorii trebuie să intre în contul Microsoft şi să se ducă la setări, relatează news.ro. Acolo, trebuie să intre la Security – Advanced Security Option şi să activeze opţiunea Paswordless account din partea de jos a paginii. În urma unui scurt proces de verificare, va fi generat un cod QR, care trebuie scanat cu aplicaţia Microsoft Authenticator. Procesul nu este ireversibil, astfel că se poate reveni, dacă se doreşte, la autentificarea cu parolă. (sursa)

Articolul precedentRomânia dez-educată. Sau cum a acaparat Klaus Iohannis educația tocmai ca să o îngroape
Articolul următorComisar UE, filmată cum tricota în Parlamentul European în timpul discursului șefei ei