Este știut faptul că tâmplăria termopan are două moduri de reglare în funcție de anotimp. vară și iarnă. Dacă în anotimpul rece observi că geamurile termopan din locuința ta nu oferă o izolație optimă și că aerul rece trece de ferestre sau uși, e cazul să chemi un specialist sau să pui chiar tu mâna pe unelte.

Reglarea ferestrelor este necesară pentru a bucura de gradul maxim de confort în propria casă. Pe lângă eficiența sporită pe care geamurile termopan o vor oferi indiferent de anotimp, această operațiune le va prelungi și durata de viață.

Este important să știi că geamurile termopan oferă posibilitatea de funcționare în regim de iarnă sau de vară. Astfel, reglat în regimul de iarnă, geamul termopan păstrează mai mult timp aerul cald în interior. Regimul de vară implică ca cerceveaua să fie mai puțin strânsă, permițând libera circulație a fluxurilor de aer, potrivit meesenburg.ro.

În momentul în care specialistul a făcut montajul termopanelor, el le-a setat în regimul standard, astfel încât ferestrele să își îndeplinească funcția în mod optim, indiferent de anotimp.

Procesul de reglare înseamnă pe lângă confortul termic din locuință și reducerea nivelului de uzură a elementelor de fixare și a garniturilor, deci o durată de viață mai lungă a geamurilor tale.

Iată pașii de urmat pentru a regla termopanele iarna:

– verificați dacă există curenți de aer. O modalitate simplă de a face acest lucru este să aprindeți o lumânare și să o țineți pe lângă rama geamului. Dacă lumânarea se înclină sau se stinge, atunci există un curent de aer.

– identificați șuruburile de reglare. Aceste șuruburi se află de obicei în partea de jos a ramei geamului, în dreptul garniturii de cauciuc.

– utilizați o cheie imbus pentru a roti șuruburile. Pentru a strânge șuruburile, rotiți-le spre dreapta. Pentru a le slăbi, rotiți-le spre stânga.

– rotiți șuruburile câte puțin la fiecare dată. Nu este necesar să le strângeți sau să le slăbiți prea mult.

– verificați din nou dacă există curenți de aer. Continuați să reglați șuruburile până când eliminați complet curenții de aer. (adevarul.ro)

Articolul precedentÎn PNL se ascut piesele de șah!
Articolul următorDonald Trump, victorie răsunătoare în prima competiție prezidențială republicană din 2024 în Iowa. „Vom sigila granița” (VIDEO)