Pfizer estimează că va genera venituri record în 2022, afirmând marţi că se aşteaptă să obţină 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 şi 22 de miliarde de dolari din vânzările pilulei antivirale Paxlovid pentru tratamentul COVID-19, relatează CNBC.

Cu toate acestea, compania a înregistrat rezultate mixte în trimestrul patru, profitul depăşind estimările, în timp ce veniturile au fost sub aşteptări.

Acţiunile Pfizer au scăzut cu mai mult de 5,7% în urma informaţiilor.

Iată cum a evoluat compania în comparaţie cu ceea ce se aştepta Wall Street, pe baza estimărilor medii ale analiştilor compilate de Refinitiv: profitul pe acţiune ajustat, de 1,08 dolari, a depăşit estimările de 87 de cenţi; venituriile au fost de 23,84 miliarde de dolari, sub aşteptările de 24,12 miliarde de dolari.

Veniturile sub aşteptări ale Pfizer au fost determinate de vânzările slabe în segmentele sale de medicină internă şi spitale.

Vânzările de medicamente pentru medicină internă au scăzut în trimestrul patru cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 2,24 miliarde de dolari, în timp ce vânzările către spitale au rămas în mare parte stabile, la 1,88 miliarde de dolari.

Vânzările de medicamente oncologice ale Pfizer au crescut cu 7%, până la 3,24 miliarde de dolari, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Cu toate acestea, veniturile cumulate ale Pfizer din trimestrul patru s-au dublat la 23,84 miliarde de dolari comparativ cu intervalul similar al anului 2020, datorită vânzărilor de 12,5 miliarde de dolari generate de vaccinul său pentru Covid-19.

Pastilele antivirale ale companiei care luptă împotriva Covid-19, Paxlovid, au contribuit cu 76 de milioane de dolari la vânzările din SUA în timpul trimestrului patru.

Administrația pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a acordat aprobarea de urgenţă a pilulei în decembrie.

Pe o bază neajustată, profitul Pfizer din trimestrul petrua crescut de peste patru ori, până la 3,39 miliarde dolari, de la 847 milioane dolari în aceleași trei luni din 2020.

Pfizer se aşteaptă la vânzări de la 98 la 102 miliarde dolari pentru 2022 şi un câştig pe acţiune ajustat de 6,35 până la 6,55 dolari.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că grupul intenţionează să extindă în mod agresiv utilizarea tehnologiei de bază a vaccinului pentru Covid-19, ARN-ul mesager, pentru a trata bolile genetice rare ale ficatului, muşchilor şi sistemului nervos central, printr-o colaborare cu Beam Therapeutics.

Bourla a spus că Pfizer speră, de asemenea, să reducă timpul de producere a noilor vaccinuri de la trei luni la două luni, în timp ce explorează soluţii automate pentru producerea ARNm în colaborare cu Codex DNA.

Pfizer dezvoltă, de asemenea, un vaccin pentru zona zoster împreună cu BioNTech.

Pfizer a început un studiu clinic la sfârşitul lunii trecute a unui vaccin pentru Covid-19 care vizează varianta Omicron, pentru adulţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Bourla a spus că Pfizer se aşteaptă să aibă vaccinul gata până în martie.

Pfizer şi partenerul său BioNTech lucrează, de asemenea, cu FDA pentru a accelera autorizarea vaccinului lor pentru Covid-19 pentru copiii sub 5 ani, în această lună, ultima grupă de vârstă rămasă în SUA care nu este eligibilă pentru imunizare.

Potrivit companiei, copiii sub 5 ani vor avea nevoie în cele din urmă de trei doze, dar lucrează pentru a obţine autorizarea de către FDA a primelor două doze, în timp ce termină studiile pentru a treia doză.

Bourla a spus că eradicarea Covid-19 este puţin probabilă, deoarece răspândirea globală a virusului îl face dificil de controlat, iar acesta suferă mutaţii dese.

Datele indică, de asemenea, că infecţia naturală nu duce la o protecţie durabilă necesară pentru a preveni transmiterea şi mutaţiile, a spus el. În plus, compania lucrează şi pentru a creşte producţia şi livrarea de Paxlovid.

Bourla a spus că Pfizer se aşteaptă să producă între 6 şi 7 milioane de tratamente în primul trimestru şi 120 de milioane până la sfârşitul anului. Guvernul SUA a comandat 20 de milioane de tratamente, dintre care 10 milioane sunt aşteptate până în iunie. (ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.