Jurnalistul Flavius Bunoiu, Facebook: Cand s-a discutat nivelul taxelor si impozitelor locale pentru anul 2023, consilierii PSD au propus indexarea acestora cu rata inflatiei, conform prevederilor Codului Fiscal, dar si coborarea nivelului acestora, proportional, tot conform prevederilor CF, astfel incat, per total, sa nu existe crestere a impozitarii intr-un an care se anunta deja dificil.

Initiativa a fost aspru criticata de consilierul local PNL Marinau care a justificat respingerea ei prin faptul ca “nivelul ridicat de trai din Oradea este similar oricărui oraș din Occident si ca lucrurile de calitate costa”. Tot el le-a dat peste nas initiatorilor afirmand ca acestia “sunt populisti”.


Citește și: ZF.ro: Salariile din Oradea mai mici ca în Botoşani!


Pentru a arata ca nu este un ipocrit, ma astept ca domnul consilier sa tune si sa spumege in sedinta de CL in care colegii dumnealui vor indexa impozitele pentru anul viitor cu rata inflatiei dar, proportional, vor scadea nivelul impozitarii.


Citește și: Primarul Birta, locul doi PE ȚARĂ la bani dați partidului, după fiica MILIARDARULUI Dan Voiculescu! Bolojan, pe cinci. De unde, nene, atâta bănet, că doar sunt bugetari… (DOCUMENT)


Pentru ca in 2024 sunt 4 tururi de alegeri.

Problema nu este neaparat ca impozitele scad sau cresc sau cine a propus asta.

Problema este felul “romanesc” de a conduce comunitatea, cu populisme si manipulari, fara predictibilitate pentru politica fiscala si cu modificarea discretionara a acesteia in functie de cum bate vantul oportunismului si populismului.


Citește și: Oradea salariilor (foarte) mici. Trei francize mondiale au plecat din oraș


Vin alegerile, dam cu pomeni. Au trecut alegerile, recuperam îndoit sau întreit de la proști.

Problema este insa si comportamentul cetateanului. Care are memorie scurta, nu prea intelege ce se intampla si care nu sanctioneaza derapajele. (sursa)

Articolul precedentAvertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsoare în aproape toată țara. Cod galben de vânt puternic în 5 județe
Articolul următorO persoană a murit arsă de vie în centrul orașului Oradea