Unii spun că tre’ ori să se schimbe țara, ori să-și schimbe Bolo-jean țara! Poetic… Că nu mă mai vindec de romantismul ăsta revoluționar – cum spunea Dem Rădulescu, PREȘEDINTELE comediei românești. Căci comedie este… Ca un căcăniș în forul meu interior…

Eu una cred că, în primul rând, avem nevoie ca 70% din 30% prezență la vot să-l… voteze. Adică UNANIMITATE, nu? Toți îl vom fi fost vrut, toți! Punct și (g)ura! Stima noastră și mândria… Ca un fel de Ciucă al nostru… Oh! Mă scuzați. Și Ciucă vrea??

Cred că mai trebuie să fim sub Botoșani la salariul mediu. Oh! Suntem? Bravo Bolo-jeane! Bravo, tată, ești tare! Mulțumim! Și suntem nu pentru că Bihorul e sub Botoșani, tată, ci pentru că Oradea e – Doamne iartă-ma!, sub Botoșani. Cum? Da, da. Oradea e sub Botoșani la salarii. Bifat!

Mai cred că trebuie ca omul, înainte să fie baron, să aibă Primăria Oradea sub cingătoare – referință haiducească, Consiliul Județean Bihor, Prefectura, toate descentralizatele… Le are? Le are!

Nu-i baron, nu? Ah, mă scuzați. Nu-i baron. Abia ce are și el două treimi în consiliul județean și două treimi din consiliul local Oradea. Deci nu-i baron. O fi un zdrențos, poate?… Eu zic că e baron, totuși.

Dar să purcedem…

Mai trebuie ca, primar la Oradea să fi fost, să fi primit de la UE (Uniunea Europeană, cum ar veni) corecții financiare – adică dat banii înapoi pentru că i-ai dat ca prostul – de 100%. Cât e 100%? E TOT!!! BRAVO, Bolojan! Lasă că plătește orădenii…

Mai trebuie ca, dacă dai mulți bani ca să… ceva… cineva… dealul Ciuperca, și dealul se prăvale nu o dată ci de două ori, să nu fii în stare să recuperezi pierderea. Bravo Bolojan! Vor plăti orădenii din banii lor și îți vor mulțumi. Bifat! Că doar ce naiba?…

Mai trebuie ca, dacă refaci magistrale de încălzire cu firma unui coleg de partid care după aia își trimite fiul în Guvern (Ghilea îl cheamă) și magistrala CRAPĂ nu o dată ci de două ori, să zici că fabricantul finlandez al conductelor a fost de vină. Bravo, Bolojan! Mama lor de finlandeji corupți!

Mai trebuie ca, după ce ai deschis o parcare fără aviz ISU, aceasta să se inunde. Bravo Bolojan!

Mai trebuie ca Centura Beiușului – fără cacofonie, 7,33km, cu o bandă pe sens, să ajungă undeva la 8-9 milioane de euro/km. Bravo Bolojan!

Ah! Mai trebuie să te lauzi că ai făcut TĂIERI de personal la CeJe (Consiliul Județean), dar tot să găsești printre angajați – se aude, fii, fiice, nepoți, nepoate – ce vreți, de primari peneliști. Ca un pod, NEFĂCUT, peste Criș.

AȘA DA!

România are nevoie de așa ceva. Peneleul are nevoie de așa ceva. Universul – DACĂ îl poate cuprinde, are nevoie de așa ceva.

Și mai are cineva nevoie de așa ceva. Cine? Ați ghicit! PROPAGANDA! Cea care, ca să pupe în CUR, tot de la banii orădenilor se adapă. Hai noroc! Căci CUR de Bolo-jean de lins este. ȚUCĂLARILOR!

Articolul precedentEDITORIAL. Dubito, ergo cogito
Articolul următorS-a închis o parte din Spitalul Municipal Oradea!