Oradea nu se mai oprește din dezvoltare… Mă scuzați, din alunecare! Pentru că dezvoltarea, dacă vreți să o vedeți, se găsește de exemplu în spatele blocurilor de pe Corneliu Coposu. Mergeți acolo, mai ales dacă plouă și fiți mândri de mica noastră metropolă! Gri, negru, noroi, bălți, dezordine, mizerie. Dezvoltare, adică!…

Dar să revenim.

Un deal. Nici ăla mare. Mulți constructori. Multe lucrări. Un singur partid. Și mai multe alunecări de teren. Toate, pe bani! Ai orădenilor.

Desigur, problemele de pe dealul Ciuperca sunt vechi, încă de pe vremea când turcii și-au urcat tunurile pe el ca să bombardeze Cetatea. Doar că ei au avut noroc. Nu au fost afectați de infiltrații…

Oricum, de când Primăria Oradea și-a băgat și ea coada, parcă și dealul alunecă mai cu spor. Evident, au contribuit la asta firmele de casă, proiectanți, constructori, tot tacâmul! Și TOT ce s-a făcut acolo a fost cu acordul Primăriei și tot ce se întâmplă acolo, de ani de zile, se face sub nasul Primăriei.

Degeaba încearcă acum să dea vina doar pe constructori. Primăria este cea care nu a fost în stare să recupereze banii după cea mai recentă alunecare, Primăria a vegheat și a finanțat toată expertiza care, iată, a dus și la recentul incident.

Nu, doamnelor și domnilor. Modul ăsta de lucru, în care dacă, prin absurd, se realizează ceva bun, toate laudele merg într-o singură direcție, iar în restul de 90% din cazuri (când se prăvale dealul, când se inundă parcarea abia deschisă, când pușcă țevile abia schimbate, când primești în mod repetat de la UE corecții financiare de 100%), criticile merg în orice altă direcție, nu mai poate continua așa.

În Oradea, doar laudele se concentrează, într-un singur loc, iar criticile se disipează mereu, mereu, ca semn al neputinței noastre comune de a vedea adevărul. Just look up! Către deal.

Articolul precedentȘeful campaniei de vaccinare din Marea Britanie critică administrarea celei de-a patra doze: Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni
Articolul următorContractul pentru Biharia – Chiribiș va fi reziliat? SURSE