Stănel Necula, directorul Termoficare Oradea și omul primarului Ilie Bolojan a fost condamnat definitiv pentru tentativă de fraudă cu fonduri europene. Condamnarea cu suspendare pentru tentativă fraudă, din Decembrie 2019, a venit însoțită prin decizia instanței de interzicerea unor drepturi, precum ocuparea unor funcții de conducere, vreme de cinci ani de la executarea pedepsei!


În ciuda acestui fapt, primarul Oradiei și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, nu părea atunci hotărât să își asume eșecul și să-și lase protejatul din brațe, acesta continuând să ocupe pentru mai multe zile, în ciuda deciziei instanței, postul de director al Termoficare Oradea! De altfel, de-a lungul ultimilor doi ani Ilie Bolojan făcuse mai multe declarații referitoare la cazul protejatului său, invocând mereu ori prezumpția de nevinovăție, ori așteptarea unei decizii definitive în justiție.

În fine, demisionar la mijlocul lunii Decembrie din funcția de director, Necula asigură și azi – din câte știm noi, interimatul funcției, teoretic pentru 45 de zile, până la un concurs care va veni cândva, dar despre care nu am auzit încă nimic. La fel, nu știm nici ce se va întâmpla dacă ipoteticul concurs nu va avea loc până la finalul celor 45 de zile, adică săptămâna viitoare!!

În acest ritm, vin facturile – mari, la încălzire, mai repede decât va părăsi domnul condamnat scaunul calduț pe care încă îl mai ține Ilie Bolojan. Și doar ei știu de ce.

Articolul precedent18-26 Ianuarie. Cum va fi vremea?
Articolul următorVom avea încărcătoare comune pentru toate aparatele mobile!