Comisia Europeană a anunțat miercuri că va propunere prelungirea cu zece ani a actualului sistem de tarifare în telefonia mobilă, care permite utilizarea rezonabilă fără taxe suplimentare de roaming în spațiul Uniunii Europene.

Pentru a se asigura că cetățenii continuă să beneficieze de roaming fără costuri suplimentare atunci când călătoresc în UE, Comisia a propus un nou regulament privind roaming-ul. Într-un moment în care călătoriile neesențiale sunt descurajate, aceasta este o acțiune importantă pentru pregătirea unui viitor mai bun.

Noul regulament va prelungi normele actuale, care urmează să expire în 2022, pentru încă 10 ani.

“Noile reguli vor asigura şi acces eficient la servicii de urgenţă, inclusiv prin îmbunătăţirea prezentării unor mijloace alternative pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi prin creşterea modalităţilor de înştiinţare privind utilizarea serviciilor cu TVA în roaming”, precizează Comisia Europeană în comunicat.

Tarifele de roaming ale UE au fost eliminate la 15 iunie 2017 și, de atunci, aproape 170 de milioane de cetățeni beneficiază de roaming gratuit și pot rămâne conectați când călătoresc în cadrul pieței unice.

„Oriunde ne aflăm în Europa, putem lua legătura cu cei dragi, putem discuta despre activități și putem distribui informații de pe drum fără a ne face griji pentru facturi scumpe. Sfârșitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menține conectați milioane de cetățeni, îmbunătățindu-le viețile”, afirmă Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală.

„Milioane de europeni se bucură de beneficiile roamingului fără taxe suplimentare în spațiul UE. Este vorba despre un element central de succes al pieței comune. În Deceniul Digital al Europei, toată lumea trebuie să poată avea conectivitate excelentă oriunde se află în Europa, la fel ca acasă. Astăzi, putem confirma angajamentul nostru față de cetățeni. În paralel, lucrăm pentru susținerea investițiilor în infrastructura adecvată”, a declarat, la rândul său, Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă. (sursa)

Articolul precedentCum prinde aripi ofensiva împotriva asistaților social și a instituțiilor de cultură, pe modelul Bolojan
Articolul următorMinistrul recunoaște că România NU raporta cazurile de covid conform standardelor internaționale!