Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat miercuri pe liderii celor 27 de state membre să se coordoneze și „să vorbească pe o singură voce” în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, restricționat în mai multe țări, pentru a nu alimenta neîncrederea.

„Este esenţial să urmăm o abordare coordonată. Trebuie să vorbim pe o singură voce în întreaga UE pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinare”, a spus ea într-un tweet, înainte de a discuta cu miniştrii europeni ai sănătăţii.

„Deciziile privind campaniile naţionale de vaccinare, persoanele care se vaccinează cu ce vaccin, depind de voi”, adică de fiecare stat membru, le-a spus Stella Kyriakides miniştrilor, reclamând în acelaşi timp o abordare concertată pentru “a nu scufunda cetăţenii în confuzie”, potrivit discursului ei consultat de AFP și citat de Agerpres.

Oficialii europeni din sănătate s-au reunit miercuri seară pentru a examina concluziile făcute publice de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) confirmând legătura dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile rare de cheaguri de sânge. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare europeană a afirmat că beneficiile vaccinului produs de compania suedezo-britanică sunt mai mari decât riscurile şi că nu a fost identificat niciun factor de risc specific, cum ar fi vârsta. (sursa)

Articolul precedentCîțu anunță care vor fi regulile de Paști și 1 mai: Circulația permisă până la ora 5 dimineața, magazine deschise până mai târziu
Articolul următorGuardiola le-a luat apărarea românilor: Ce a declarat despre arbitrul bihorean Şovre