Românii care realizează produse hand-made, ca operatori economici, se pot înscrie, începând de marți, 25 octombrie, la ajutoarele care le permit acoperirea unor costuri cu participarea la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2022, care va avea loc la Iași.

Înscrierile în programul de sprijin se fac AICI, pe portalul Programe IMM, în perioada 25 octombrie, ora 10.00 – 29 octombrie 2022, ora 20.00.

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2022 va avea loc la Iaşi, în incinta Atrium – Palas Mall, în perioada 3 – 6 noiembrie 2022, a informat, luni, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Pentru ediția din acest an sunt așteptați 100 de expozanți

Evenimentul este organizat de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE Iași) din subordinea MAT.

Ajutoarele din program – valoare maximă, cheltuieli eligibile, condiții de finanțare

Prin intermediul programului se asigură participarea gratuită la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii on-line în program. De asemenea, cheltuielile privind cazarea și transportul beneficiarilor și a produselor acestora la/de la eveniment în sumă forfetară de 2.500 lei/beneficiar vor fi decontate prin „Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului”. În cazul beneficiarilor reprezentați de societăţi cooperative, inclusiv societăţi cooperative meşteşugăreşti mixte, de asociaţii sau fundaţii, suma forfetară de 2.500 lei se acordă fiecărui expozant înscris distinct în aplicația electronică de către beneficiar, în limita a maximum 10 expozanți înscriși de aceeași organizație.

În cadrul „Programului național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului” vor putea fi implementate următoarele tipuri de acţiuni: organizarea unui târg național al meșteșugarilor și artizanilor sub forma unei expoziţii cu vânzare, organizarea de ateliere de lucru şi prezentări în scopul promovării produselor şi serviciilor realizate de către artizani şi meşteşugari.

Pot beneficia de prevederile programului următorii operatori economici: întreprinderi mici şi mijlocii, societăţile cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, precum şi asociaţiile sau fundaţiile care îndeplinesc, cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii:

a) au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific tradiţional;

b) au sediul, sunt înregistraţi şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

c) au completat formularul de înscriere online în cadrul Programului, iar în urma evaluării au fost selectaţi să participe la eveniment.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute direct de la sediul AIMMAIPE Iași: Bd.Tudor Vladimirescu, nr. 45 A, bl. B2, parter, Iași, judetul Iași, tel: 0371402212, email: oficiuiasi2@imm.gov.roagentia.iasi@imm.gov.ro. (sursa)

Articolul precedentCine este Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani și primul cu origini indiene. Mai bogat decât regele!
Articolul următorLux. Prada şi Louis Vuitton au mers în Transilvania, Moncler şi Akris în Moldova, pe când Gucci a ales Maramureşul