Începând de vineri, indicatorul privind cazurile de Covid se calculează după noi reguli, fiind incluse și focarele. Ministrul Sănătăţii spune că noua modalitate de calcul este în acord cu standardele internaţionale.

“Conform Hotărârii de Guvern, astăzi trebuia să fie ultima zi în care focarele nu erau incluse. De mâine, cu siguranţă, vedem indicatorul calculat după noile reguli care, de altfel, corespund standardelor internaţionale.

Nu este este nicio altă ţară care să calculeze altfel aceşti indicatori decât a stabilit Hotărârea de Guvern de acum două săptămâni”, a explicat, joi, Vlad Voiculescu, la Parlament.

“Regulile rămân exact aceleaşi, indicatorul se calculează un pic diferit. Repet, în acord cu toate standardele internaţionale”, a mai spus Voiculescu. (sursa)

Articolul precedentComisia Europeană vrea să prelungească cu 10 ani sistemul prin care cei care călătoresc în UE beneficiază de roaming gratuit
Articolul următorPetreceri de nuntă fără dans, asta i-ar putea aștepta pe mirii care vor să-și lege destinele anul acesta