Comisia Europeană a aprobat luni un medicament al Pfizer pentru tratarea unei boli inflamatorii a intestinului numită colită ulceroasă, relatează Reuters.

Aprobarea medicamentului Velsipity vine în urma susţinerii din partea grupului de experţi al Agenţiei Europene pentru Medicamente, în decembrie.

Medicamentul a fost aprobat pentru utilizare la pacienţii cu vârsta de cel puţin 16 ani şi care nu au prezentat un răspuns adecvat sau care nu au tolerat tratamentul anterior, a spus Pfizer.

Aprobarea, aplicabilă în toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, se bazează pe studii din două studii avansate care au arătat că medicamentul a fost eficient şi sigur la pacienţii eligibili.

Pfizer a spus că Velsipity va fi disponibil în fiecare dintre ţările membre după finalizarea procedurilor naţionale, inclusiv a cererilor de rambursare a medicamentului.

Aproximativ 2,6 milioane de oameni din Europa trăiesc cu colită ulceroasă, spune Pfizer.

Velsipity, care a fost aprobat în Statele Unite în octombrie, aparţine unei clase de medicamente utilizate pentru a regla răspunsul imun al organismului şi este aşteptat să concureze cu medicamentul Zeposia  al Bristol Myers Squibb.

Pfizer a solicitat, de asemenea, aprobări ale autorităţilor de reglementare pentru medicamentul Velsipity în Australia, India şi Marea Britanie, printre altele.

Leerink Partners a estimat în octombrie vânzările medicamentului în 2030 la 2,2 miliarde de dolari. (sursa)

Articolul precedentDe ce ar trebui să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă: este posibil să ai la dispoziție doar 3 minute
Articolul următorUn nou set de ‘sancțiuni’ degeaba? Ungaria anunţă că nu va bloca al 13-lea (!!) pachet de sancţiuni UE la adresa Rusiei. Maghiarii susţin că nu există măsuri care le afectează interesele