Pentru a vă păstra părul curat și sănătos e nevoie de respectarea unor reguli generale de îngrijire, dar și a unor rutine specifice fiecărui tip de păr.

Părul este, mai ales în cazul femeilor, cel mai vizibil element când vine vorba de frumuseţe, pentru că dă tonul întregului aspect.

Pentru a-l păstra frumos e nevoie de o rutină corectă. Regulile de îngrijire a podoabei capilare depind de tipul de păr.

Parul normal, spre exemplu, dă cele mai puține bătăi de cap. Este moale la atingere, strălucitor, nu este nici uscat, nici gras și e ușor de coafat.

Utilizează șampon pentru par moale. Fă o cură de doua ori pe an pentru vârfurile despicate (sfârșitul iernii și începutul toamnei)”, recomandă, pentru îngrijirea părului normal, helpnet.ro.

Părul uscat se caracterizează printr-o ușoară încâlcire și fragilitate.

Dacă vă confruntați cu tendință de uscare a parului vă sugerăm să folosiți cel puțin o dată pe săptămână un șampon bogat în acizi grași. De asemenea, se recomandă spălarea părului de patru-șase ori pe săptămână și aplicarea, la final, a unui balsam pe bază de jojoba”, explică aceeiași sursă, care recomandă folosirea cât mai rară a tratamentelor chimice. 

Greșeala care duce la cresterea secrețiilor glandelor sebacee

Parul gras este rezultatul unui puternic exces de sebum. Este recomandată spălarea lui cu o cantitate mică de șampon, cât de des este nevoie.

Cel mai potrivit este un produs pe bază de mentol și uleiuri naturale, precum uleiul de jojoba. Mentolul are proprietăți antiseptice și de calmare, iar jojoba este cunoscută pentru calitățile sale de echilibrare a nivelului de umiditate din păr”, explică Vali Sava, hairstylist și trainer.

Spalarea în fiecare zi a acestui tip de păr pentru a scăpa de aspectul lucios este o greșeală care se face des. Efectul este de crestere a secrețiilor glandelor sebacee.

În cazul părului fin (fragil și moale, cu aspect tern) trebuie ca, în primul rând să renunți la obiceiurile care-i fac rău. 

Utilizează mai rar placa de păr!

Ține cont că, prin folosirea regulată a uscătorului, ondulatorului şi a plăcii de îndreptat, firele de păr îşi pot pierde hidratarea naturală iar acest lucru duce la uscarea şi slăbirea lor. Evită să le mai utilizezi la fel de des, mai ales dacă părul este foarte deteriorat. Începe să aplici măşti şi tratamente naturale care să-i redea frumuseţea şi sănătatea.

Părul mixt se caracterizează prin rădăcini grase și fir uscat (mai ales la vârfuri). 

Mai întăi, taie egal vârfurile de păr despicate. Apoi, tratează separat rădăcinile și vârfurile. Utilizează un șampon pentru păr gras pe care îl aplici numai la rădăcină și pe pielea capului. Pentru firul de păr și vârfuri, utilizează un revitalizant sau un produs asemănător”,  recomandă HelpNet. (sursa)

Articolul precedentTrucul la care apelează regele Charles pentru a-și păstra sănătatea. Băutura pe care o consumă în fiecare dimineață ajută la prevenirea cancerului
Articolul următorDepresia de după sărbători, un fenomen care ia amploare. Sfatul specialiştilor: cum putem depăşi perioada critică