Profesorul Alexandru Rafila consideră că în următoarea perioadă persoanele nevaccinate sunt foarte predispuse să contracteze virusul SARS-CoV-2, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent și care se transmite de trei ori mai repede decât varianta inițială a virusului – scrie profit.ro.

„Totuși, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte țări și demonstrează ceva foarte clar: țările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale și nu au decese decât în proporție foarte mică. De fapt, asta e diferența între noi și ei și asta trebuie să înțelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puțin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală și asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomerațiile, în lipsa măsurilor de protecție – mască și distanțare –  nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila a B1 TV.

Medicul a mai menționat că în vara trecută în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, care să îi convingă pe cei care nu erau deciși cu privire la vaccinare. (profit.ro)

Articolul precedentCoșmarul continuă: electricitatea a bătut încă un record, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump
Articolul următorRectorii vor ca certificatul verde să devină obligatoriu în universități! NIMIC despre testare!