Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că social-democrații vor vota doar ce recomandă „profesioniștii din justiție” în ceea ce privește reglementarea pragului valoric la abuzul în serviciu, după ce Senatul a adoptat măsura stabilirii unui prag de 250.000 de lei pentru pedepsirea acestei infracțiuni cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

„Ministerul Justiției trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.

PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție.

Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR și trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, arată mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei. Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. (sursa)

Articolul precedentLa cererea lui Ciucă, s-a amânat, a doua oară, hotărârea privind plafonarea tarifelor RCA
Articolul următorMult circ pentru nimic! În doar câteva ore, pragul pentru abuzul în serviciu a scăzut de la 250.000 la 9.000 de lei