Premierul Marcel Ciolacu spune că nu vor fi introduse taxe noi în 2024, dar că trebuie ca cele aflate în prezent în vigoare să fie plătite și de cei care nu le plăteau până acum.

„Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul şi care fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor”, a spus Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern.

El a apreciat că ANAF a început să colecteze taxe aproape de ținta impusă și că, datorită acestui lucru, România se va putea încadra în ținta de deficit bugetar convenită cu Comisia Europeană.

„Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a spus el.

„Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile. În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate”, a adăugat Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentCând ajunge în România ciclonul care aduce iarna. Zonele în care sunt așteptate primele ninsori din acest an
Articolul următorIoan Mang: ‘Sălile de jocuri au ajuns tentante nu doar pentru că promit amuzament și recreere, dar și pentru că promit o îmbogățire rapidă. În realitate, ele vând doar iluzii’