Acestea sunt ceaiurile care fac minuni pentru sănătatea ficatului. Sunt remediile naturale ideale, care sprijină organul vital responsabil cu curățarea organismului de toxine.

Nu există un corp sănătos fără un ficat sănătos. Este atât de important să-i susținem activitatea! Putem face asta ajutându-ne de farmacia naturii, plantele.

Când ficatul este invadat de grăsimi și toxine, începe să le stocheze și se ajunge la diagnosticul de ficat gras. Această afecțiune poate fi remediată cu alimentație corectă și ceaiuri care să sprijine sănătatea și recuperarea ficatului.

Un ficat gras netratat poate duce la complicații grave pentru sănătate: inflamație, ciroză, chiar și cancer hepatic.

Unele dintre posibilele cauze ale ficatului gras sunt excesul de greutate, consumul excesiv de alcool și intoleranța la medicamente, abuzul de medicamente, consumul de zahăr în exces. Simptomele nu sunt adesea foarte vizibile, deși este posibil să vă confruntați cu oboseală și disconfort în partea dreaptă superioară a abdomenului. Este important să renunțați la consumul de zaharuri, alcool și fructe. Consumul excesiv de fructe poate produce deraglarea funcțiilor hepatice, căci și fructoza este la fel de nocivă pentru ficat cum este și zahărul. Specialiștii recomandă deja de ani buni să nu se mai consume sucuri de fructe. Un suc de fructe agresează ficatul. Optează pentru apă și ceaiuri de plante. Desigur, ideal este să consumați ceaiurile fără adaos de zahăr, miere sau îndulcitori și să vă bucurați de gustul lor natural.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri în susținerea sănătății ficatului

Ceaiul verde

Este recomandat de naturopați, întrucât are capacitatea de a reduce cantitatea de grăsime din sânge. În schimb, ceaiul verde nu este recomandat celor care suferă de insomnie, hipertensiune arterială sau ulcere.

Ceaiul de lămâie

Este foarte important să se folosească citrice netratate. Alegeți lămâi provenite din agricultura ecologică. Tăiați două lămâi în felii subțiri, și adăugați-le în ibric atunci când apa începe să fiarbă. După un minut, stingeți focul și lăsați în trei minute la infuzat. Beți ceaiul cald, nu fierbinte. Ceaiul de lămâie funcționează ca un excelent detoxifiant, eliminând toxinele din organism. Toxinele care altfel se acumulează în ficat pot provoca diverse infecții. Acidul citric din ceaiul de lămâie poate reduce afectarea ficatului.

Ceaiul de cimbru și fenicul

Deși sunt plante folosite mai mult pe post de condimente, specialiștii naturopați susțin că ceaiul din aceste două plante pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Acesta acționează ca un excelent stimulant și tonic, este antiinflamator, facilitează oxigenarea creierului.

Ceaiul de păpădie

Păpădia stimulează diferitele organe ale sistemului digestiv, ajutând organismul să descompună grăsimile. Pentru proprietățile sale antiinflamatorii, regenerative și digestive, printre altele, păpadia a fost folosită de mii de ani pentru a trata nenumărate afecțiuni fizice, în special tulburări digestive și boli hepatice. Utilizați o lingură de frunze de păpădie spălate la fiecare cană de infuzie. Limitați-vă la două căni pe zi.

Aceste informații nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Consultați-vă întotdeauna cu medicul dumneavoastră sau cu un furnizor de asistență medicală calificat pentru sfaturi cu privire la orice problemă medicală. (sursa)

Articolul precedentFemeile au un risc de două ori mai mare de a muri după un atac de cord – studiu
Articolul următorMotivele pentru care divorțează românii. Orașul campion la desfacerea căsătoriei