Banca Transilvania a anunţat vineri oficial achiziţia OTP Bank România şi a companiilor de leasing şi de asset management, pentru suma totală de 347,5 mil. euro.

Anunţul a fost făcut pe Bursa de la Bucureşti.

Razvan Botea: Grupul ungar OTP a scos la vânzare banca din România pentru că nu mai puteau să crească prin achiziţia altor bănci, iar o creştere organică ar fi fost costisitoare.

După mai multe luni de discuţii, Banca Transilvania a reuşit să semneze tranzacţia. OTP Bank România era a zecea bancă de pe piaţă, cu o cotă de 2,8%.

Fiind o bancă din top 10 şi cu un portofoliu destul de bun, în special pe IMM-uri, mai multe bănzi şi-au exprimat interesul, dar în final au rămas doar Banca Transilvania şi Raiffeisen.

La preţul tranzacţiei comunicat oficial, Banca Transilvania a plătit un multiplu de 0,75 faţă de activele nete deţinute de OTP Bank.

Banca Transilvania a cumpărat în ultimul deceniu patru bănci – Volksbank, Banc Post, Idea Bank şi acum OTP, reuşind să ajungă numărul 1 din România, cu o cotă de piaţă care acum se duce spre 23%. (ZF.ro)

Articolul precedentMeteorologii anunţă temperaturi peste cele specifice acestei perioade până aproape de jumătatea lunii martie, în toată ţara
Articolul următorTopul salariilor medii nete din România. În ce sectoare se câștigă cel mai bine?