Vremea nu va fi una bună astăzi, în a doua zi de Paști, arată prognoza meteorologilor. Sunt prognozate ploi torențiale, vijelii și grindină, deși temperatura se apropie de una de vară.

Temperaturile ajung în țară până la 27 de grade, deși sunt anunțate ploi. Abia de joi, vremea de răcește ușor.

Azi, cerul prezintă înnorări, luni dimineața, în regiunile nordice, centrale, nord-estice şi pe alocuri în cele sudice, iar în rest este variabil spre mai mult senin. 

Izolat în Transilvania şi în Crişana se semnalează averse şi descărări electrice.

Vântul suflă slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. La ora 08:00, temperatura aerului avea valori cuprine între 7 grade la Câmpeni, Joseni şi Topliţa şi 16 grade la Hârşova, Olteniţa şi Călăraşi.

Valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în regiunile intracarpatice şi pe litoral, iar în rest se vor menţine mai ridicate decât acestea. 

Vremea va fi în general instabilă şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în jumătatea de nord a ţării, în zonele de deal şi de munte, şi pe alocuri în restul teritoriului. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în deltă şi 28 de grade în sudul Munteniei.

Prognoza meteo 25 aprilie-23 mai 2022. Vreme prea caldă, apoi se face iar rece

Prognoza meteo 25 aprilie-23 mai 2022. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, toată săptămâna viitoare, apoi temperaturile vor scădea.

Următoarele două săptămâni vor fi cu temperaturi specifice perioadei, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo 25 aprilie-23 mai 2022. În ce privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare la începutul perioadei amintite, apoi vor fi excedentare. (sursa)

Articolul precedentTest IQ. Câte cifre distincte vezi în poză?
Articolul următorInginerul Mihai Budai face o evaluare a anului agricol în Bihor și în vestul a țării