Ungaria l-a convocat pe ambasadorul SUA în semn de protest față de declarațiile președintelui Joe Biden făcute în cadrul unui eveniment de campanie electorală în care a spus că premierul Viktor Orban caută să instaureze dictatura în țară, a anunțat marți, 12 martie, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, în cadrul unui briefing de presă, potrivit Reuters.

Viktor Orban susține în mod deschis candidatura fostului președinte american Donald Trump pentru un nou mandat la Casa Albă, iar guvernul de la Budapesta a fost adesea în dezacord cu administrația Biden, inclusiv în ceea ce privește legăturile strânse ale Ungariei cu Rusia în contextul războiului din Ucraina. Orban s-a întâlnit cu Trump în Florida săptămâna trecută și l-a lăudat ca fiind singurul candidat la președinție care ar putea pune capăt conflictului din Ucraina.

După întâlnirea lor, Biden a spus, în timpul unei reuniuni de campanie, că Orban „a afirmat categoric că nu crede că democrația funcționează și că este în căutarea (impunerii) unei dictaturi” în Ungaria, după cum au relatat publicațiile americane de presă.

Citeşte întreaga ştire: Ungaria îl convoacă pe ambasadorul american, după declarațiile lui Biden despre „dictatura” lui Viktor Orban. Szijjarto denunță o „minciună” și „o insultă foarte gravă”

Articolul precedentCum și când s-au făcut bani la bursă din AFACEREA Roșia Montană. Legătura cu PD, adică jumătate din actualul PNL
Articolul următorCum să faci față nopților în care te chinuie insomnia. Ce sfaturi au experții