Premierul nu mai poate destitui miniștri fără acordul partidelor din care aceștia fac parte. Ce mai prevede noul acord de funcționare a coaliției?

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți seară, după două zile de discuții, la un acord privind funcționarea în continuare a coaliției de guvernare. Partidele au semnat un act adițional ce prevede, printre altele, că premierul nu mai poate revoca un ministru fără a se consulta cu partidul din care acesta face parte. „Deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție”, se arată în document.

La finalul ședinței de șase ore, liderii partidelor din coaliție au anunțat și că propunerea pentru un nou ministru la Sănătate va fi făcută azi.

PNL a transmis presei actul adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020:

Potrivit documentului, pentru a se evita cazul lui Vlad Voiculescu, revocat fără înștiințarea USR-PLUS, lucru care a generat o criză în coaliție, premierul nu va mai putea revoca un ministru fără informarea prealabilă a partidului din care acesta face parte. O astfel de decizie se va putea lua pe baza unor argumente și după o dezbatere în coaliție, se mai arată în document.

Citeşte întreaga ştire: Premierul nu mai poate destitui miniștri fără acordul partidelor din care aceștia fac parte. Ce mai prevede noul acord de funcționare a coaliției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.