„Lumea nu se va întoarce, cel puțin în viitorul apropiat, la normalul de dinaintea pandemiei”, atrage atenția directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNN.

În cadrul unei conferințe de presă, la Geneva, șeful OMS a spus că nu există o „foaie de parcurs” în ceea ce privește rezolvarea situației actuale și reîntoarcerea rapidă la viața și normalitate pre-pandemice.

„E nevoie să ajungem la o situație de sustenabilitate în care controlăm adecvat virusul fără să ne oprim viețile complet sau să mergem tiptil de la o carantină generalizată la alta”, a adăugat el.

Pentru a putea atinge acest deziderat, șeful OMS spune că este nevoie de o concentrare a guvernelor pe reducerea mortalității, suprimarea transmisiei virusului și a subliniat nevoia unei comunități „împuternicite și implicate” în care indivizii iau măsuri pentru a proteja întreaga comunitate, dar și a unui răspuns puternic și coerent din partea guvernelor.

Până la dezvoltarea unui vaccin, mai spune Tedros, instrumentele pe care le avem acum trebuie folosite pentru a suprima transmiterea virusului.

Pandemia de coronavirus a atins, luni, un nou prag sumbru la nivel mondial – 13 milioane de oameni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Situația continuă să se agraveze mai ales în Statele Unite și Brazilia, principalele focare de coronavirus în acest moment. În SUA, numărul infectărilor a început să crească cu aproximativ 60.000 zilnic, iar cifra totală se apropie de 3,5 milioane. Sâmbătă, numărul de noi infecţii în SUA a atins un record de 66.528 de cazuri în 24 de ore. (sursa)

Articolul precedentBogații lumii pot acum să utilizeze și Munții Alpi ca seifuri
Articolul următorFlorian Bodog: Nu voi vota în Senatul României o asemenea batjocură la adresa sănătății și libertății românilor!