Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munților Alpi, transmite Bloomberg.

Ideea aparține unor întreprinzători din centrul Elveției, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna, scrie Agerpres.

“Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitați activele și datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construiește seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administrație de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenționează să utilizeze un spațiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. “Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spațiu”, susține Hugo Schittenhelm.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi și o înălțime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% și o temperatură de 12 grade Celsius. Prețurile încep de la 500.000 de dolari.

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acțiuni sau automobile clasice, seifurile sunt și “o locație ideală pentru activități care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susține firma elvețiană. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.