Elon Musk, CEO-ul miliardar al Tesla, cu o înclinație spre comportament excentric, și-a schimbat denumirea job-ului în “tehno-rege” (“technoking”) al producătorului de mașini electrice, transmite The Guardian.

Pe lângă Musk, care își menține poziția de director general, directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, a fost numit după funcția deținută și de personajul lui George R. R. Martin, Tyrion Lannister, în “Urzeala Tronurilor” – „master of coin” (posibil tradus ca „vistiernic”).

Schimbarea numelui funcției deținute de Kirkhorn este o referință la investiția de 1,5 miliarde de dolari făcută, luna trecută, de Tesla în bitcoin, mișcare ce a catapultat valoarea acțiunilor deținute în controversata și râvnita criptomonedă. Musk, care a fost luna trecută detronat din poziția de cel mai bogat om din lume în contextul căderii prețului per acțiune la Tesla, a scris anterior “#bitcoin” în biografia contului de Twitter.

“În efect de pe 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn au devenit tehno-rege al Tesla, respectiv vistiernic. Elon și Zach își vor menține pozițiile lor de CEO respectiv CFO”, a spus compania în ultima înregistrare la autoritatea bursei financiare din SUA, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare.

Antreprenorul născut în Africa de Sud, a cărui valoare netă este estimată la mai mult de 170 de miliarde de dolari, pe al doilea loc după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație spre un comportament excentric și care câteodată dezbină.

La începutul anului, Tesla publicase un anunț pentru job-ul de specialist în asistență pentru clienți, cu responsabilități ce includ gestionarea plângerilor formulate împotriva lui Musk pe rețelele sociale.

În 2019, lansarea teatrală a camionetei Tesla, concepută să demonstreze că firma poate produce o versiune electrică credibilă a celui mai popular vehicul din America, a devenit o farsă atunci când testul de durabilitate al geamurilor a eșuat, o bilă metalică grea spărgând materialul ce se dorea impenetrabil.

Cu un an înainte, decizia lui de a fuma marijuana într-un show live de pe internet a dus la o scădere de 6% a acțiunilor Tesla și părăsirea companiei de către doi directori seniori. Întrebat dacă a fost o decizie înțeleaptă să fumeze marijuana într-un stream în direct, în timp ce era anchetat de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare pentru că a scris pe Twitter că a “asigurat” finanțarea pentru a lista Tesla, Musk a spus pentru The Guardian prin email: “Guardian este cel mai nesuferit ziar de pe planeta Pământ”. (sursa)

Articolul precedentATENȚIE – Declarația pe proprie răspundere s-a schimbat! Modelul nou al documentului
Articolul următorUn şofer român din Marea Britanie, mesaj în lacrimi pentru românii plecaţi afară: „Viaţa în străinătate e foarte multă muncă”