USR-PLUS anunţă miercuri numele noului ministru al sănătăţii.

USR-PLUS şi-au program o şedinţă în cursul dimineţii iar ora 12.00 îi vor trimite premierului Florin Cîţu nominalizarea oficială, care, conform surselor politice consultate de Antena 3, va fi Ioana Mihăilă.

Preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, este cel care a făcut, marţi noaptea, anunţul privind numirea noului ministru al sănătăţii, la capătul unei întruniri de mai multe ore a liderilor Coaliţiei, menită să pună capăt scandalului generat de revocarea ministrului Vlad Voiculescu.

“Ca urmare a înţelegerii din aceast seară, mâine (miercuri, n.r.) vom face o propunere pentru un nou ministru al sănătăţii, propunere  pe care o veţi afla dimineaţă”, a precizat Tudorache.

Înţelegerea de miercuri a avut un cost pentru liberali: semnarea unui act adiţional la protocolul Coaliţiei, prin care premierul este obligat să se consulte cu liderii alianţei de guvernare înainte de a revoca un ministru.

Ce prevede noul document semnat de liderii coaliției

Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă președintelui de către premier, după informarea prealabilă a formațiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier, arată actul adițional convenit de liderii coaliției marți seara, în urma unor negocieri care s-au desfășurat pe parcursul a două zile.

Coaliția, premierul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice care să submineze activitatea și agenda guvernamentală, arată documentul care mai invocă susținerea reciprocă și solidaritatea.

Cine este Ioana Mihăilă, cel mai probabil succesor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declarației de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit spuselor sale, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obţinut şi dividende în valoare de 382.000 de lei.

Mihăilă deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său, are două terenuri intravilane în Oradea, un teren de 500 metri pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Mai are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație, în 2015. (sursa)

Articolul precedentAutorităţile române anunţă că vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient
Articolul următorAu stabilit! Useriștii rămân cu mafioții de la PNL, iar peneliștii cu falsificatorii de acte oficiale de la USR