Interpol a ridicat în cursul zilei de vineri un viceprimar din Caraș-Severin. Dorin Racu era dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Biroul Procurorului General din Louisiana.

Autoritățile americane l-au arestat pe politician în 2014, însă după eliberarea preventivă acesta a fugit în România. Bărbatul are un istoric infracțional impresionant și a crezut că poate scăpa de trecut dacă își schimbă numele.

Dorin Racu (AKA: Dorin Munteanu) era căutat pentru încălcarea condițiilor de eliberare preventivă. De asemenea are și acuzații pe rol, informează Radio România Reșița.

Potrivit Biroul Procurorului General din Louisiana, Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security pe data de 18 august 2014 pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon.

Dorin Racu a fost arestat după ce, împreună cu alte persoane, ar fi fraudat sute de oameni în Louisiana şi în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri precum Craigslist și Ebay. Racu este singurul fugar în acest caz.

„Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer,” anunță Biroul Procurorului General din Louisiana.

În România, Dorin Racu ocupă funcţia de viceprimar al comunei Vărădia, din anul 2020 și a fost ales pe lisele PNL. (sursa)

Articolul precedentO nouă investiție importantă realizată la Țețchea
Articolul următorElevii s-ar plânge de probleme, dar nu au cui. În România există sub 2.300 de consilieri școlari la 3 milioane de elevi