Deși mai este o lună și jumătate până la sărbători, cele mai multe pensiuni și hoteluri de la munte au fost deja rezervate, chiar dacă tarifele pot să ajungă și la 4.000 de lei de persoană pentru 4 nopți.  

De 1 Decembrie, Crăciun și Revelion, românii vor să ajungă în Maramureș, Bucovina, satele din Transilvania și nu în ultimul rând pe Valea Prahovei.

Femeie: „Undeva în România, câteva zile de revelion dar sunt cam date toate, nu prea mai sunt. Undeva tradițional frumos, să fie și zăpadă daca s-ar putea. În momentul ăsta ne scad doleanțele, ne pliem pe ce găsim, dacă găsim ceva.”

Ana Voican, manager agenție de turism:„Gradul de ocupare e destul de mare pentru 1 Decembrie, e undeva la 70% pentru Crăciun 85% și pentru Revelion 90%. E momentul să ia o decizie și să se bucure și de reducerile de la acest târg, între 20 și 40%.”

Nu sunt puțini nici cei care visează la o destinație exotică.

Bărbat:„Vrem că în iarnă să mai mergem pe undeva, dar vedem dacă găsim ceva interesant și convenabil. De obicei, la locuri mai calde gen Spania, Insulele Baleare.

Bărbat: „Pretențiile mele sunt legate de șotie, să fie fericită în vacanță. Deci, în vacanță pentru iarnă să fie pe plajă, într-o zonă caldă și pentru văra cam la fel și să putem sta liniștiți.”

Cosmin Marinov, director general agenție de turism: „Cred că sunt cele mai multe plecări iarna din România. Ofertele încep de la 500 de euro all inclusive Oman, 299 de persoan Egipt 4 stele, Thailanda de la 999 de euro cu mic dejun.”

Iar pentru vara viitoare, reducerile sunt și de 60%. În multe cazuri vacanțele de relaxare se combină cu puțină aventură. Oamenii nu vor să stea doar la soare și își cumpără diverse excursii de o zi.

A crescut și numărul celor dispuși să plece în safari ori să facă ascensiuni în Africa, Asia și America de Sud. Acest tip ce vacanță implică însă un buget consistent.

Radu Vatcu, director agenție de turism: „Cei care vin în grupele noastre sunt montaniarzi amatori, nu sunt foarte experimentați. De la pandemie aproape că nu s-au dublat grupurile.”

Excursiile durează cel puțin 14 zile și costă între 2.500 și 4.000 de euro de persoană.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentGuvernul a aprobat noua lege a pensiilor. Ce bonusuri prevede
Articolul următorDispariția misterioasă din Parlamentul European a unui raport care deranja industria farma