Patru persoane au fost rănite, între care una grav, miercuri seara, într-un atac armat pe o mare arteră comercială, la Bruxelles, anunţă poliţia din capitala belgiană, relatează AFP.

Autorul sau autorii tirurilor au fugit în momentul intervenţiei poliţiei, chemată către ora locală 19.30 (20.30, ora României), a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse Van de Keere.

”În acest stadiu, nu există niciun element care să sugereze că este vorba despre un act terorist”, a subliniat ea.

Viaţa unuia dintre cei patru răniţi este în pericol, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia nu a dezvăluit nicio identitate.

ALERTA TERORISTĂ LA NIVELUL 3

Focuri de armă au fost trase pe bulevardul La Toison d’Or, o arteră comericală în general foarte frecventată, în apropierea unei galerii comericale cu numeroase mărci mari.

Galeria a fost evacuată, potrivit presei belgiene. Un perimetru de securitate a fost delimitat, iar circulaţia a fost parial oprită pe bulevard.

Imagini difuzate de televiziunea belgiană surprind, miercuri seara, o importantă desfăşurare de maşini de poliţie şi ambulanţe.

Belgia se află în prezent la nivelul 3 (grav) – din patru – ale alertei teroriste.

La 16 octombrie, un tunisian radicalizat a asasinat, la Bruxelles, cu o armă de război, doi suporteri de fotbal suedezi, în seara meciului Belgia-Suedia.

El a fost ucis prin împuşcare a doua zi de către poliţişti. Acest atac a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). (sursa)

Articolul precedentVremea azi, 7 decembrie. Ninsori abundente în mai multe zone din România. Regiunile în care se va depune strat de zăpadă
Articolul următorCe trebuie să facem când avem o carie, pentru a nu pierde dintele și pentru a evita tratamentele scumpe