Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri care asigură creşterea preciziei localizării apelurilor efectuate la Serviciul de urgenţă 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situaţii de urgenţă şi poate fi realizat independent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi, iar ariile de determinare a poziţiei vor fi restrânse de până la 25 de ori în unele cazuri.

Iniţiativa legislativă aparţine Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a fost elaborată împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România. Actul normativ permite implementarea unei soluţii tehnice care reprezintă o premieră la nivelul serviciilor de urgenţă europene, fiind rezultatul analizării celor mai noi tehnologii disponibile în domeniu. (sursa)

Articolul precedentÎn Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
Articolul următorTRĂDARE! 86 de europarlamentari de dreapta, dintre care unul născut la Oradea, șantaj la adresa României şi a altor țări ca să doneze sisteme Patriot Ucrainei / Amenință cu amânarea descărcării de gestiune pentru bugetul pe 2022