Furnizarea energiei termice în locuinţele din oraşul Arad va fi reluată de CET Hidrocarburi, la două săptămâni de la oprire, din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele zece zile, care dimineaţa vor coborî aproape de zero grade Celsius.

Producătorul şi furnizorul de agent termic CET Hidrocarburi Arad a anunţat, miercuri, că “având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare pentru zilele următoare precum şi Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice”, caloriferele vor fi încălzite din nou începând de miercuri de la ora 18,00.

“În cazul în care există consumatori care au demarat deja lucrări la instalaţiile interioare, pentru evitarea unor situaţii nedorite (inundaţii etc.) aceştia trebuie obligatoriu să-şi închidă căldura din căminele de branşament ale imobilelor”, a transmis conducerea centralei.

Furnizarea energiei termice pentru încălzire fusese oprită în 4 aprilie, pe fondul temperaturilor ridicate, care noaptea depăşeau 10 grade, iar ziua au ajuns până la 29 de grade Celsius.

Pentru următoarele zece zile, prognoza meteo arată că în Arad temperaturile minime vor fi de 1 – 5 grade, iar cele maxime de 10 – 15 grade Celsius.

În toamna anului trecut, temperaturile exterioare ridicate au amânat cu câteva săptămâni începerea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor din municipiul Arad, pornirea căldurii având loc etapizat abia din 6 noiembrie. În general, încălzirea locuinţelor începea în prima parte a lunii octombrie.

CET Hidrocarburi, având ca acţionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 20.000 de locuinţe racordate, faţă de 43.000 câte erau în 1990. (sursa)

Articolul precedentCum a ajuns un șofer șicanat în trafic să devină el ținta acuzațiilor. “N-ai copii, nu comentezi”
Articolul următorApelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență