Aglomerația din trafic, mai ales în marile orașe, pune greu la încercare nervii șoferilor. Conflicte minore scapă cu ușurință de sub control și duc la situații periculoase.

Bogdan Atanasiu: Unii dintre protagoniștii diferitelor conflicte le imortalizează în poze sau filmări pe care le postează apoi în mediul online, unde stârnesc adevărate dezbateri.

Un șofer s-a plâns pe Facebook că a fost depășit și șicanat de un altul doar pentru că a condus cu viteză redusă. Acesta a explicat că în autoturism se aflau soția sa, dar și copilul cel mic pe care femeia îl schimba.

“Atenție la maimuțe! Se grăbesc tare să ajungă înapoi în junglă. În timp ce conduceam regulamentar pe prima bandă cu 40 km/h, având în spate soția care schimbă copilul, acest individ m-a depășit, claxonat, șicane și nenumărate frâne bruște în față, spunându-mi că merg prea încet”, a scris acesta pe grupul Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare.

“Schimbați copilul acasă și nu stânjeni traficul din București”

În mod neașteptat, membrii grupului au transformat victima în vinovat, fiind de părere că acesta nu a procedat corect și că a încurcat traficul.

“Schimbați copilul acasă și nu stânjeni traficul din București, de asta se aglomerează, din cauza șoferilor începători, doamnelor care nu știu să conducă și mulți alții care habar nu au cu condusul, nu mă refer viteză exagerată, viteză regulamentară”.

“Când mai ai de schimbat scutece sau alte probleme similare, parcare/ benzinărie! Nu e musai să continui deplasarea, în timp ce soția are grijă de nevoile copilului! Nu e safe, nici pentru voi, nici pentru ceilalți participanți la trafic.”

“N-ai copii, nu comentezi”, a dat cineva replica.

“Dacă ai spus că mergeai cu 40 sigur mergeai cu maxim 20”.

“Nu zice nimeni să mergi ca la formulă 1, dar nici cu 40 la oră, cumetre”.

“E bine că nu mergeați cu 30! Nu a procedat corect, dar nici să facem coloană în spatele nostru că așa avem noi chef (orice om are și el nervii lui)”.

“Copilul trebuie să fie în scoică/ scaunul lui în tot timpul mersului!”

Cineva amintește ce prevede legea legat de prezența copilului în mașină în timpul condusului.

“Abia aștept legea aia în care se vor lua în considerare filmările cu camera de bord…cred că mă voi duce zilnic la poliție “

“Nu mai schimbați în mers copilul. Nu știi peste ce dai și pui frână brusc de ajungi să îl omorî fără să vrei.”

“Prietene, dacă ai de schimbat copilul…trage pe dreapta și fă lucrul acesta…sau acasă direct….nu în mașină, mergând cu 40km/ h….adevărat…încurci traficul…după ce că zilnic se fac blocaje și sunt cozi de prinzi un semafor de câte 7-8 ori…iar până la urmă, este vorba și de siguranță ta sau a familiei tale..o zi bună!”

“Ca să schimbi copilul tragi pe dreapta, nu în mers, indiferent pe ce bandă ești. Asta pentru siguranță copilului.”

“Dacă se grăbea cu adevărat nu avea timp de șicane. Era doar un imbecil patentat. Și eu mă mai grăbesc, poate mă enervez și trag un claxon în situații similare, dar în timp ce claxonez trec accelerând pe lângă, nu mă bag frânând în față celui lent și nici nu îl împing în gard.”

“Să va zic ce mi-a zis mie polițistul când mi-a luat permisul pentru că am depășit pe linie continuă specific (fără să pun în pericol pe nimeni, era liber și vizibilitate) o doamna care mergea cu 20km/h pe Valea Oltului, “Doamna conduce cu viteză la care dânsa se simte în siguranță” nici o șansa să o amendeze și pe ea că încurcă traficul. Deci concluzia este că poate merge și cu 40km mai ales în oraș, mai ai o bandă ești liber să depășești.”

“Copilul trebuie să fie în scoică/scaunul lui în tot timpul mersului! Niciodată scos, decât dacă opriți mașina. Intrați pe grupul Siguranță Auto Copii că să va informați.”

“Păcat că nu suntem în Germania unde toți cu mașini cu motor de cel puțin 3000 în oraș merg cu MAXIMUM 50 km/h și nimeni nu e supărat pe nimeni. Numai în românia văd treaba asta că la 40-60km/h încetinești traficul.”

“Dacă mă raportez la.comentarii, peste 80% ar trebui să predea permisele!” (ziare.com)

Articolul precedentMagazinele din România care refuză să mai primească PET-uri și să plătească garanția de 50 de bani. Care este motivul
Articolul următorÎn Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius